Кеймбридж Английски
Кеймбридж английски

Професионална езикова академия „GFI – Academy“ предлага индивидуална и групова подготовка по Кеймбридж английски. Това включва подготовка за сертификатите: FCE, CAE и CPE. Изпитът се провежда в Британски съвет, като успешното полагане ви носи международно признат сертификат.

Като партньор на „Британски съвет“, Професионална езикова академия „GFI – Academy има правото да подготвя курсисти за съответните сертификати на Кеймбридж.

Сертификатите на Университета Кеймбридж за оценяване на нивото на владеене английски език се признават от университети, държавни организации и частни компании в цял свят.

За да проверите предстоящите дати за провеждане на изпитите посетете сайта на Британски съвет.


Нива на изучаване:

  • FCE – B2 (Upper-intermediate) – Напреднали
  • CAE – C1 (Advanced) – Компетентно владеене на езика
  • CPE – C2 (Proficiency) – Свободно владеене на езикаНивата на Кеймбридж сертификатите отговарят на
    Общата европейска езикова рамка, развита от Съвета на Европа.

Нива по Cambridge English

Cambridge English:

FCE_3

First е познат и като First Certificate in English (FCE).
Притежанието на този вид сертификат показва, че сте в състояние да използвате английския език достатъчно добре, както писмено, така и говоримо в англоезична среда.
Ниво на квалификацията: B2 (Upper-intermediate)

За кого е предназначен изпитът?
Сертификат FCE е предназначен за хора, които искат да работят в англоезична компания. Хора, които биха искали да живеят в англоезична държава или да учат в подготвителен курс за университет, в които преподаването и обучението е на английски език.
За да се представите успешно на изпита трябва да можете:
• да пишете кратки доклади и имейли;
• да обясните идея и да водите подробна дискусия на английски език;
• да разбирате неспециализирани предавания и статии.

Какво включва изпитът?
Изпитът FCE се състои от четири части. Тестовете по четене и употреба на езика, писане и слушане се провеждат в един и същи ден. Устният изпит може да бъде в друг ден. По време на устния изпит вие показвате говорните си умения в разговор с друг кандидат пред двама изпитващи.


Cambridge English:

CAE_1

Advanced също се нарича Cambridge Advanced Certificate in English (CAE).

Изпитът е на изключително високо ниво и показва умения за умело и свободно общуване на английски. Този сертификат показва ниво на владеене на езика, което се очаква от професионалист.
Ниво на квалификацията: C1 (Advanced)

За кого е предназначен изпитът?
Трябва да се явите на CAE, ако желаете да покажете на вашите работодатели или университет, че можете уверено да общувате на английски в професионални или академични ситуации.
За успешно представяне на изпита трябва да можете:
•    да пишете сложни доклади и имейли, да си водите записки по време на срещи и лекции;
•    да правите презентации със сложни идеи;
•    да разбирате разнообразни текстове, от литература до статии, изразяващи мнението на автора.

Какво включва изпитът по Cambridge English?

Изпитът CAE се състои от пет части. Тестовете по четене, писане, употреба на английски език и слушане се провеждат в един и същи ден. Устният изпит може да бъде в друг ден. По време на устния изпит вие показвате говорните си умения в разговор с друг кандидат пред двама изпитващи.


Cambridge English:

CPE_1

Proficiency е известен и като Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE). CPE e сертификат, който показва, че можете да използвате английски език до такава степен, в която да го използвате свободно в академични и професионални ситуации. CPE е най-високото ниво на изпитите по общ английски на Университета в Кеймбридж. Признат е от висши учебни заведения и работодатели от цял свят. Това е най-високата квалификация на Университета Кеймбридж по английски език.
Ниво на квалификацията: C2 (Proficiency)

За кого е предназначен изпитът?
Сертификатът CPE е предназначен за хора, които биха трябва да използват английски език на висше управленско ниво, или ако искате да учите в магистърска или докторска програма н английски език.
За успешно представяне на изпита трябва да можете:
•    да разбирате почти всичко, което чувате или четете на английски език;
•    да използвате и разбирате официален, академичен и разговорен език;
•    да преговаряте, да аргументирате и обсъждате сложни теми с различни нюанси.


Какво включва изпитът по Кеймбридж английски?

Изпитът CPE се състои от четири части. Тестовете по четене и употреба на английски език, писане, и слушане се провеждат в един и същи ден. Устният изпит може да бъде в друг ден. По време на устния изпит вие показвате говорните си умения в разговор с друг кандидат пред двама изпитващи.

Кеймбридж оценяване:                                                                                                                                            Учебни материали:

cambridge_english_scores_scaleproducto-exams-compact


График за подготовка по Кеймбридж английски:

Calendar-Cirle

 

Comments are closed.